vineri, 7 decembrie 2012

Cel mai recent sondaj (5 decembrie)

CCSB. 1,115 cazuri. Marja plus minus trei. CATI. Reprezentativ national. 3-5 dec. Pt IMG.




8 comentarii:

Dan Dumitrescu spunea...

Folosiți votul. Strategic. Inteligent.

Oameni buni, țara noastra a devenit un câmp de luptă între două armate care au pierdut contactul cu realitatea.

Totul se învârte în jurul unui politician expirat de a cărui alungare, spune Voiculescu, depinde în mod absolut viitorul națiunii. Haita de lupi urlă noaptea la lună, USL-ul urlă la Băsescu.

Camarila portocalie și-a băgat capul în nisip ca struțul, se ascunde sub fustele unei alianțe zugrăvite albastru-vișiniu și își așteaptă, mioritic, înfrângerea numarându-și teancurile de bani sifonați de la buget.

O lege electorală strâmbă va aduce în parlament, ÎN PLUS, incă 100 de marionete cotizante care, în cazul fericit că se vor prezenta la muncă, vor dormi cu capul pe birouri.

Mai mult decât atât, cu 50 si ceva la suta din voturi USL ar putea avea o majoritate zdrobitoare și va încerca să-și construiască un sistem care să-i asigure accesul nestingherit la ciolan pentru următorii 20 de ani.

Există o fraza des folosită: "Puterea corupe iar puterea absolută corupe absolut". Autor - lordul Acton. Citatul este parțial. Fraza completă sună altfel: "Ține minte, când puterea se concentrează în câteva mâini, mai întotdeauna, oameni cu mentalitate de gangsteri o acaparează. Istoria a dovedit-o. Puterea corupe iar puterea absoluta corupe absolut"

Avem o singură șansă.

Aruncați la groapa de gunoi a istoriei camarila portocalie fără să dați puterea absolută triadei Voiculescu - Antonescu - Dragnea.

Folosiți votul vostru. Strategic.

Votați Partidul Ecologist Român.

Avem deja o intenție de vot de 4%. Mai avem nevoie de 80.000 de voturi pentru a intra în parlament și a bloca acapararea puterii absolute de către USL.

Nu va fi ușor. Nu avem candidați în fiecare colegiu. Dacă nu găsiți pe buletinul de vot candidatul Partidului Ecologist votați strategic. Nu-l ajutați pe Voiculescu să-și atinga obiectivele. Nu ajutați PDL-ul să supraviețuiască. Nu aruncați votul în tomberoanele lui Diaconescu. Fiți creativi. Găsiți o soluție.

Împrumutați-ne votul vostru în acest an și vom aduce în parlament oameni care nu candidează pentru imunitate în fața justiției.

Un pic de aer curat nu strică niciodată. România trebuie să respire.

Gabriel spunea...

Am vazut toate cifrele si comentariile. Nu mi-e clar daca UDMR esta mai mult sub 5 sau mai mult peste 5. Asta schimba mult la redistribuire. Doi: PPDD are doua necunoscute - este un 7% real sau cu tendinta spre 5? O prezenta mai mare la vot ar putea impinge partidul in afara parlamentului. In plus, in interiorul ppdd sunt aproape 50% candidati mascati, de la ARD si USL, in proportii necunoscute, care vor migra dupa prima saptamana in grupurile parlamentare de origine. Si, in fine, daca oamenii se decid sa iasa la vot, totusi, care sunt tendintele de schimbare a cifrelor?

ADRIAN spunea...

Pun si eu o intrebare talamba ...
In ce conditii de prezenta la vot extracarpatica n-ar mai face UDMR pragul electoral? Alea sunt multe procente de redistribuit.

Anonim spunea...

Mda, daca nu vine apocalipsa o sa curga lapte si miere pe la noi ( acesta fraza se pretinde a fi un pamflet) in perioada urmatoare.

boemul spunea...

PER 4%???
e drept că eu o să-i votez la deputaţi, dar e cam trasă de păr :)
presupun că marja aia de eroare va însemna PER 1% şi ARD 19% :)

Adinel spunea...

Heh... Sa inteleg ca va asteptati la o prezenta similara cu cea de la referendumul din vara cu partidul lui Tokes cu un procent mai jos fata de ce a luat el "pe persoana fizica" la alegerile europene si cu 335770 de ecologisti la nivel national cand cel mai vizibil ecologist a luat in primul tur din 2009 de 5 ori mai putine - 60539 - voturi la nivel national? Eu astept simularea ponderata cu o prezenta la vot cu 7 procente mai putin... Se poate? Va roooog

lloopp spunea...

59% in sondaje pentru USL este cam mult, spre exagerat. Dar depinde cine intreaba, cine este intrebat, si cine numara :)

Anonim spunea...

Exista si un prag electoral alternativ!
Acest prag electoral de fapt inseamna ca acel partid politic care in sase colegii pentru Camera Deputatilor si in trei colegii senatoriale castiga o majoritate simpla, deci candidatul lui e primul in colegiu, indeplineste conditiile de a depasi pragul electoral. Deci conditiile se pot indeplini in doua feluri: atinge cinci la suta pe plan national sau in sase colegii pentru Camera Deputatilor si trei pentru Senat candidatul lui este primul. De aici incolo, daca a depasit acest prag, devine partid parlamentar si proportional cu scorul lui electoral atins pe tara va primi un numar de mandate.