marți, 21 septembrie 2010

Nu stiu cum m-a adus Dumnezeu la filmuletul asta

Asa cum pe dom'soara profesoara de religie nu stie cum a adus-o Dumnezeu la olimpiada de religie, nici eu nu stiu cum m-a adus Dumnezeu sa vad filmuletul asta si sa ma las patruns de o sfinta nevoie sa il popularizez, spre gloria Sa si spre implinirea lucrarii Sale.

Courtesy of Zergu.

Mama voastra de medievali... :(

18 comentarii:

Unknown spunea...

mi-am bagat adinc ghiarele in carne mea cea pacatoasa dar a meritat, pe cuvint ca a meritat

ce misto e la olimpiadele astea. oare o fi prea tirziu sa ma inscriu si io?

subiecte usurele, despre biserica, despre har, despre una alta. dar despre cele 10 porunci nu zice nimeni minca-tz-ash? Deci daca toti popii astia ar zice o data pe luna: azi nu furati s-ar rezolva si mama lu' criza in romania.

totusi am ramas cu o nedumerire: proba practica este? daca nu propun eu una: se da una bucata nevazator. vindecati-l.

Anca spunea...

Afara de faptul ca e bun de tot materialu' didactic, nu pot sa nu conjug tarasenia cu o mai devreme consumata discutie pe care-am purtat-o cu o minte perfect luminata nonconformistic pa teme de religie, dar perfect intunecata pe o filiera aaaaaaaaaaaaabsolut, dar aaaaabsolut similara: casatoria. Si ma tot intreb eu, dintre cei care identifica absurditatea traiului sub amenintarea dumnezeilor dumnezeirilor dumnezeiesti, cati identifica si absurditatea traiului sub amenintarea prafului care s-ar putea alege de-o casatorie UNLESS YOU OBEY THE FUCKIN' LOGIC-FREE RULES! =)) E EEEEXACT din acelasi film! La ce dracu' folosesc aste minunate si inutile contracte sociale, n-am sa-nteleg VECI! Adica ce obtii via marriage si n-ai putea obtine altminteri, afara de mai sus mentionatele amenintari cu infurcirea drumurilor? =)) E FUCKIN' SAME SHIT! :)

Turambar spunea...

@ Claudiu: mishteaux aia cu vindecatu. :)

@ Anca: Dincolo de bla-bla-ul moralizatoro-religios, sint si chestii cit se poate de prozaice, ce tin de succesiune. In fata legii, copilul care nu este legal cum dovedeste ca este al lui tata si al lui mama? Cum isi capata el mostenirea? De ce sa nu o ia celelalte rude care au dreptul (acte doveditoare) la succesiune sau, si mai bine, statul? Ca de-aia e stat, sa ia, mama lui de stat. De asemenea, ce se intimpla cu dreptul supravietuitoarei / supravietuitorului la posesiunile decedatului (bunuri mobiliare si imobiliare, pensii, dobinzi, conturi, iahturi si bijuterii)?

Pai vezi? Think again, dincolo de ceatza de shucar la adresa religiei care ti-a cuprins privirea creerului tau ateu si liber, liberalo

:) :wink:

Anca spunea...

Io totush' zic sa mai iesi la o bere cu neshte pr'eteni avocatei d-aia luminatz' profesionaliceste, ca vaz c-ai stat de vorba numa' cu nepriceputz' intr-ale contractelor da succesiune. =)) =)) =)) Iaca, te-am prins pa picior defensiv ca si pe pr'etenu' cu care avu loc the aforementioned burnin' debate. Uooooof, ce grei estetz' cand va impuneti sa fiti! :)))))
Da' las' ca eu va iubesc si asa, luminati numa' local, dupa conveniente. =))

Anca spunea...

Auzi, da' ca sa relaxam/fleoshcaim de tot debate-u', hai mai bine sa ne-o amintim pe aia care zice ca, doo puncte, : (alea)
Marriage is the most expensive way of gettin' free sex.

Este ca al'fel arata piisaju'? =))

molie spunea...

Ce prost am fost in liceu, ma duceam la olimpiada de fizica.

(regizorul)"Toti catre peretele din partea de Est! Aduceti o incoana, altfel nu vom avea o imagine religioasa."

PS-Avem bani pentru catedrala, in schimb, nu avem bani pentru scoli.
Catedrala CONFISCARII neamului

matusalem spunea...

Din respect pentru tine si distinsii tai cititori ma abtin. Ca ce "fu.. va-n gura si pu.. mea de retarzi" imi stau pe limba...
Pol Pot e la clasa de pitici pe langa ce doresc eu acum. CU TOTI. Nediscriminator fata de religie.
Demn de remarcat e testul grila. :))
Ca la scoala de soferi, fir-ar mama lor a dracului de jigodii in sutana...

vera spunea...

Anca, turambar are dreptate, in chestiunile administrative, pe termen lung, e MAI USHOR daca relatzia a fost legalizata. Una din probleme, mi se pare mie, este ca Romania nu vrea sa recunoasca uniunea consensuala intre doi adultzi (sexele lor nu ne intereseaza, fiecare cu cine-i place, I could not care less).

Desigur ca, in calitate de gagica, te intzeleg si pe tine cind zici: "ce nu potzi avea ca iubita en titre, dar potzi ca sotzie?". Pe termen scurt si - poate - mediu, nothing. Pe termen lung, sau daca intervin chestii (divortz, copii, afaceri/moshteniri, BOLI - ca, daca nu esti din familie='apartzinatoare', nu potzi vorbi cu doctorul de la spital, daca iubitul tau zace - doamne fereshte - inconstient si trebe luate decizii, etc.) devine mult mai nasol. Nu trebuie sa urmezi regula, trebuie doar sa stii care sint consecintzele la caz de. Si apoi, in cunoshtintza de cauza, decizi daca da sau nu.

Lanternativa spunea...

Eu nu cred ca are rost sa-i bagam pe medievali in treaba asta.

Anca spunea...

Vera, as putea fi de acord cu genul asta de pragmatism administrativ (desi daca e sa ne imaginam scenarii horror, crede-ma, pot sa-ti dau exemple horror intre casatoriti cat duce trenu'!), daca prudenta... interactionista evoluata in paranoia ar fi motivata prin argumente de genul alora pe care le aduci tu. Daca in schimb analizezi comportamentul indivizilor inregimentati in perechi oficiale, ai sa vezi ca artificialitatea si portelanismul cu care se caznesc sa interactioneze cu mediul inconjurator, precum si reactiile de manifestare a simtului proprietatii asupra omului venite dinspre consoarte, se incadreaza intr-o cu toooootu' alta galeata. :)) Care galeata seamana izbitor cu habotnicia bisericosilor. Intelegi unde bat, ma refer la aspectele care nu pot fi controlate prin contractul social specific, dar care se incearca a fi tinute in parametrii impusi de aaaaa... normele de conduita casatorelnica. =)) Aici deja chiaaaaaar e FIX situatia "look but don't touch, touch but don't taste, taste but don't swallow." =))

Spune-mi, cati crezi ca se casatoresc discutand matur si deschis despre casatorie ca defensiva impotriva legislatiei deficitare a statului roman, lasandu-si insa pe de alta parte libertate de respiratie, miscare, manifestare naturala? :) Ducand la limita, ZERO candidates. :))

vera spunea...

Putzini, evident.
Si unii o fac numai atunci cind parametrii se schimba, mai ales in formula uniune consensuala (nerecunoscuta), ani de zile, si apoi, cind fac copii, se iau 'cu acte'.
Pe de alta parte, hai sa nu fim schematice si ipocrite. In lumea NOASTRA, a celor cu IQ in 3 digits si educatzie, deschizi ochii la persoana cu care traieshti, mai ales daca vrei sa si oficializezi relatzia. Barbatul macho se dezvaluie ca atare repede sau foarte repede, nu e nevoie sa asteptzi 3-5 ani, sa il iei si abia DUPA ASTA el sa devina castrator, nu?
As to look, touch, taste, swallow, cred ca este de la caz la caz. In general, dupa one's very early 20s, stii daca doresti o relatzie deschisa sau inchisa si cit experiment suportzi din partea spouse-ului. Daca nu suportzi, iar el e inclinat in acea directzie, fie you drop him, fie itzi asumi.
Intre timp, nu continui o relatzie cu unul care monopolizeaza remote controlul, nu accepta niciodata choice-ul tau si explicit sau implicit e nombrilist. Ca stii unde duce. Sau acceptzi, dar atunci nu te plingi si nu blastemi.

ZaffCat spunea...

intrebare demna de olimpiada
http://iock.blogspot.com/2010/09/rog-insistent-cititi-logica-pura.html

Anca spunea...

Vera, tu privesti foarte frumos din perspectiva alesului inteligent de parametri. :)
Eu sunt de-o relaxare exagerata, cu perimetru permanent extensibil pana la enervarea biocenozei pe de-a-ntregu'. =)) Jos parametrii! Free jive! :D Stii, spontaneitatea te tine atent altfel decat prudenta. :) Pe mine ma-nspaimanta ideea ca vreo fiinta care naste pui vii si-i hraneste cu... Coca-Cola ar putea intra intr-o statornicie pe bune la nivel de reactivitate la stimuli in sensul atrofierii. Iar daca nu exista asemenea statornicie (si cred ca nu exista), ideea de-a ti-o impune contractual cu asumarea inhibitiei generatoare de frustrari ma-nspaimanta just as much. =))

vera spunea...

"spontaneitatea te tine atent altfel decat prudenta. :)"

Tare. Nu stiam. Wink.

Fie revezi, fie independentza si solitudine scrie pe tine. Ceea ce e o optziune equally valuable, daca nu ajungi s-o regretzi.
Sigur e mult mai complicat, dar hai sa revedem subiectul in 3-5 ani.

Anca spunea...

Perfect posibil sa fie natura-mi necoapta, Vera, nu zic nu. :)

Unknown spunea...

Drobeta, baby. Ca coneacu'.

Turambar spunea...

Waw. Ce discutzie de gagigi pe blogul asta de misogin nashpa. Nu-mi vine sa cred ca se poate intimpla asha ceva la mine e-acasa. I'm dreamin'. I'm pinchin' myself.

:blink:

Anca spunea...

Uite ca avem un moment de intersectie, batrane! -- nici mie nu-mi plac femeile. =))